Vanliga frågor kring bröstoperationer

Är jag för gammal för operationen?

Många kvinnor i 40- och 50-årsåldern har genomgått en bröstförstoringsoperation med gott resultat. Den vanligaste patienten för denna operation är en kvinna i 30-årsåldern med två barn som har övervägt denna operation i många år. Oavsett ditt skede i livet, uppmuntrar vi dig att boka in en konsultation för att hitta den bästa vägen mot dina kosmetiska mål.

Ska jag vänta tills jag är klar med barn för att få förstoring?

Graviditet kommer att förändra storleken och formen på en kvinnas bröst oavsett om hon har implantat eller inte. Dessa förändringar kan negativt påverka det kosmetiska utseendet på alla förstorade bröst. Det rekommenderas vanligtvis att skjuta upp graviditeten till 6 månader efter operationen. Amning med implantat är fortfarande möjligt och har visat sig vara säkert för barnet och barnet. Läs om Bröstlyft här.

Kvinnor med hängande bröst, som kallas kan också få bröstimplantat med fillers. Beroende på hur mycket bröstet hänger kan en ytterligare operation vara nödvändig. För bröst med bröstvårtor som sjunker under bröstvecket, krävs ofta också en bröstlyftsoperation eller mastoplexi. Denna operation kommer också att lägga till ärr hela vägen runt bröstvårtan till skillnad från de flesta bröstförstoringsoperationer. Utan denna ytterligare operation för att ta bort överflödig hud kanske placeringen av implantatet inte korrigerar hängningen på ett adekvat sätt.

Hur väljer jag min nya storlek?

Detta är ofta ett av de svåraste besluten och har av många anledningar störst potential för besvikelse. Under din konsultation kommer din plastikkirurg att samarbeta med dig för att identifiera vilken storlek på bröstet du önskar från förstoring. Genom att samarbeta med din kirurg och deras kliniska team kan ni tillsammans ställa erhållbara och sunda förväntningar. Det är bra för dig att ta in en bh i den storlek du vill ha för att hjälpa dig att hitta rätt storlek på implantatet för dig.